Insikter

Vem bestämmer över våra liv?

Ingen bestämmer över liv eller vår vikt. Vi ska trivas med våra kroppar och våra liv.

Nu till ännu ett härligt recept som jag vill dela med mig av.

Mina Classic cupcakes brukar jag ibland färga med karamellfärg i olika pastellfärger eller glittriga färger som du kan hitta på nätet. Var försiktig, så att frostingen inte blir för intensiv i färgen för färg kan smaka. Ett par droppar karamellfärg räcker och var mycket försiktig. Sedan garnerar jag med olika sorters strössel och andra fina dekorationer. Bara fantasin sätter stopp för dessa klassiska cupcakes som kan varieras i oändlighet.

Dessa cupcakes är självklart helt glutenfria dvs fri från gluten

DU BEHÖVER

3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

CREAM CHEESE FROSTING
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
Strössel eller blommor till
garnering

GÖR SÅ HÄR
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda mandelmjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

CREAM CHEESE FROSTING

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
  2. Bred frostingen på kakorna och garnera med strössel eller blommor.