Inlägg

Planera ditt liv redan som student

Sponsrat inlägg i samarbete med hpguiden.se

Vi vill alla göra karriär och för att göra karriär behöver du en bra utbildning.

Jag och min man träffades när jag började plugga på universitet i Stockholm. Vi flyttade ihop ganska så omgående.

Hur når man en bra utbildning? Hur gör man om man inte fick så höga betyg på gymnaiset? Det bästa sättet är att gå hpguiden.se för att få gedigen kunskap hur du skriver högskoleprovet. De har mycket bra meriter bakom sig och kan hjälpa alla som vill höja sin kunskap inom högskoleprovet. Ibland kan man vara duktig men inte riktigt förstå hur man ska skriva provet. Här får man då öva upp sig på olika områden. Tex svenska språket och vad alla ord betyder. Du kan även få personlig hjälp om du har vissa svårigheter och känner att du sitter fast.

Det är inte lätt att veta vad alla ord betyder även om man tror sig veta det. Här får du massor av ord att öva på och glöm inte att kunskap är makt. När du har klarat av högskoleprovet är ditt nästa steg att klara av universitetet med bra betyg. När du har klarat av universitet kan du starta eget eller jobba för ett stort företag.

Här kommer 3 anledningar enligt mig varför jag tror folk inte ens vågar lyckas!

1) Att vinst anses som något fult – det finns en viss kultur i vårt samhälle kring att som företagare göra vinst. Att skapa vinst handlar om att ha bidragit till människor i utbyte mot pengar. Det är jantelagen som helt enkelt spökar för mycket i detta land. Man kan lätt bli anklagad för att man är ytlig. Har du gått hpguiden.se för att klara av högskoleprovet så är du faktisk värd att lyckas tycker jag.

2) Planerar dåligt Många arbetar ett helt år och ser först i efterhand om det blev någon vinst eller inte. Du lägger ned möda och besvär på högskoleprovet och då ska du också lägga ned lika mycket energi på ditt företag.

3) Mäter vinsten efter 1 år Vad skulle hända i ditt företag om du började mäta din vinst varje månad? Vi gör ju prov varje månad i skolan. Varför inte se om sitt eget företag varje månad och se vad som går rätt och vad som går mindre bra? Detta är superviktigt för du har ju kunskapen från högskolan klanta inte till det rejält nu när du även har fått massor av hjälp via hpguiden.se.