Okategoriserade

Sockerkaka

Piffa till din sockerkaka

Att baka en sockerkaka kanske låter både enkelt och tråkigt. Men du kan piffa till din sockerkaka på så många olika sätt. Allt beroende på vad du tycker om och vad som finns i affärerna.

Varför inte dekorera din sockerkaka med en massa bär. Du behöver inte bara ha ett slags bär utan blanda och om du har en rund form kan du fylla hålet i mitten med dina bär.

Sen är det bara att använda din fantasi. Bär, frukt, florsocker, glasyr i olika smaker eller nötter. Och olika former av alla de slag.

Här kommer ett grundrecept på en sockerkaka som du kan använda.

  • 2 ägg
  • 2 dl socker – vill du ha mer smak använd brunt socker
  • 3 dl glutenfrimjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj och bröa din form du ska använda.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt tills du inte känner sockerkristallerna mellan fingrarna.
  • Blanda glutenfrimjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  • Smält smöret och häll i mjölken.
  • Häll mjölkblandningen i sockersmeten och rör om.
  • Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör ihop till en jämn smet
  • Häll smeten i din form.
  • Grädda i 28-30 minuter. Känn med en sticka när tiden börjar närma sig. Alla ugnar är olika. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.
  • Sen är det bara att dekorera när kakan har kallnat på galler under formen. Eller att äta som den är.