Okategoriserade

Aldrig nog av goda tomater

Sött, saftigt och man kan göra mycket

Tomater är så gott och nu finns det så många sorter i affären som man kan köpa. Antingen styckevis eller blandade i burkar. Och man kan göra så mycket med dom också.

Jag har en hel del tomater kvar som jag odlade i somras och kanske har du det också.

Är det något jag älskar när jag är hemma själv är bara att koka upp lite spagetti och äta dom små tomaterna till. Vissa hela, vissa skurna i mitten eller om man tar gaffeln och trycker till några.

Och har du jättemycket tomater kvar som du inte vet vad du ska göra med så kan du göra egen tomatsås som du sen fryser in i påsar. Och plattar du till påsarna så får du plats med flera små påsar. Då kan. du ta fram så många påsar du behöver.

Dela tomaterna, klyfta den lök du tycker om, lite vitlök och sätt in i ugnen så dom rostas.

Sen är det bara att mixa dom med handmixer, låta svalna och lägga i påsar och frysa. Supergott och enkelt !

Hemstädning när ni har bakat

När man har lagat mat så kan det bli riktigt stökigt i hemmet. Därför är det bra med en hemstädning efter det att du har lagat maten färdigt. Bjud hem städare medans ni äter maten. Det finns de som även bjuder hem en kock för att vara extra lyxiga.

Bjud hem en kock

Det finns folk som både vill ha städhjälp och hjälp med maten. Städare hjälper ej till med maten och kocken hjälper er inte att städa tyvärr. Det bästa måste ju vara att bjuda hem årets kock som har vunnit. För de som vinner årets kock får priset utdelade av själva prins Carl Philip varje år. Hur lyxigt är det då inte att bjuda hem just en som har fått pris av en kunglighet. Dvs kammat hem årets kock pris med stoltheten i ryggen.

Det är många som tävlar i årets kock tävlingen och det viktigaste när man skickar in sina bidrag är att man ska ta proffsiga bilder på maten. Samt glöm inte att maten också ska se god och saftig ut på bilden. Så då gäller det verkligen att dekorera maten ordentligt men gör det inte för stökigt.

Urval till Årets kock tävling

Sedan sitter flera i juryn och väljer ut bland de som ser godast ut. Då är det flera jury medlemmar från olika städer i Sverige som verkligen granskar bilderna i lugn och ro innan de väljer ut sina kandidater. Att ens bli nominerad är något riktigt stort även om man inte vinner.