Okategoriserade

När mina kungliga släktingar är dataintresserade

Det är inte många kungligheter som är dataintresserade kan jag avslöja.

De flesta är intresserade av konst och service. Tex Marianne Bernadotte har en helt egen serie. Prins Carl Philip har också en serie som förut såldes på Åhlens, men nu vet jag inte om det säljs där längre.

Familjen är väldigt konst intresserade i varje fall. Vi är släkt på väldigt långt håll så jag vet inte ens om de vet vem jag är. Jag har bara träffat dem någon gång för länge sedan när jag var ett barn. De borde lära sig mer om datorer och programmering så att de blir mindre beroende av andra som är teknisk lagda. Tex lära sig mer om modbus och andra program och verktyg vore inte helt fel för vårt kungahus.

Vem var Marianne Bernadotte

Hon lever än i dag fast att hon nästan är 97 år gammal och supervacker. Prinsessan Gullan Marianne Bernadotte, född Lindberg den 15 juli 1924 i Helsingborg. Min faster Marianne är en svensk skådespelare fast hon även har lite  annat påbrå också och filantrop, luxemburgsk grevinna af Wisborg samt änka efter formgivaren Sigvard Bernadotte, som var andre son till kung Gustaf VI Adolf. Så jag kallar henne för faster då hon är en ingift faster.

År 1961 gifte Marianne Tchang-Lindberg om sig med greve Sigvard Bernadotte dvs prins av Sverige som hon träffat i Båstad. Han förlorade sin titel som prins när han gifte sig. Genom sina vänner Pierre Balmain och den danske kläddesignern Erik Mortensen (som efter den förres död tog över Balmain) blev Marianne Bernadotte väl förtrogen med haute couture i Paris. Dvs hon fick bra kontakt med modevärlden tack vare sina vänner. Med andre maken kungasonen har hon sagt att hon hade gemensamt, förutom intresset för design och hälsovård, även att de båda mist en förälder i barndomen – “saknaden är en stark förnimmelse som man bär med sig hela livet”. De fick inga barn tillsammans sorgligt nog. I äktenskapet med honom föddes inga barn (han hade en son från ett tidigare gifte), och 2002 blev hon änka. Hon lever än i dag fast som änka och gifte aldrig om sig.