Okategoriserade

Brysselkål är bland de nyttigaste av alla kål

Det finns mycket att göra med brysselkål

Brysselkål är en sån där sak som man antingen tycker om eller inte. Det tog många år innan jag började tycka om brysselkål, men jag tror att det beror på hur min mormor tillredde dom. Men idag finns det jättemycket recept på brysselkål som man kan göra och då får man bort den där beska smaken som jag kommer ihåg att det smakade.

Min favorit just nu är när man lägger in brysselkål i ugnen med lite olja på. Och när man ser att dom börjar få lite fin färg så häller jag på lite honung. Då blir dom så där krispigt goda och söta.

Bjud på olivolja och bröd också

Du kan använda vad du vill till julbordet eller när du ska fira midsommar med familj, vänner och släkt. Du kan lägga fram vilken grönsak du vill bara du saltar dem och låter dem koka bara en liten stund. För överkokar du grönsaker så förlorar de sin tuggmotstånd. Du ska se till att det finns olja och bröd på bordet så folk kan äta av det och inte gå omkring hungriga. Bröd gör människor mer mätta och håller folk mätta längre. Det är inte kul att bli bjuden till folk och känna att man är hungrig hela tiden.