Okategoriserade

Laga mat tillsammans

Det gäller att passa på

Nu under jul och nyår är det många som har suttit hemma själv, men vi vill ändå äta god mat. Och att laga mat tillsammans är någonting som både vi och mina bekanta har börjat med mycket mer än förut. Och att få våra barn att hjälpa till i köket tycker jag både är lärorikt för barnen då dom lär sig hur man lagar mat och hur man gör med alla råvaror.

Jag har lärt mina barn att man måste smaka på maten innan man serverar den till andra. Det kan behövas både kryddas upp och kryddas ner även om alla har olika smak. Och när mina barn var små har dom fått smaka på alla grönsaker dom velat och när dom sett en ny så har dom varit nyfiken och velat smaka. Det går inte att tvinga barn såsom det inte går att tvinga vuxna. Så ta det i lugn takt.