Okategoriserade

Fira din nya bostad och mäklare med Vaniljsås

Det kan du göra själv

Du kan anlita en mäklare själv det är superenkelt. Den mäklare du anlitar kommer hjälpa dig med alla steg så du behöver inte bli stressad över alla avtal och ansökningar. De är utbildade för att kunna hjälpa dig i en ordning som till slut gör dig ägare av en helt ny bostad. Sedan kan du i din bostad göra i princip vad som helst. Dvs tapetsera om när du vill och välja vilka färger du vill. Du kan köpa nya inventarier och veta att du äger dem. För tar man in inventarier i sin nya lägenhet man hyr så är det inte säkert att man då får behålla dem. För vissa tillhör själva lägenheten som man dessutom inte kan ta med sig. Därför anlita en mäklare och se till att du äger din bostad om du vill ha en trygg framtid.

Fira sedan din nya bostad med att unna dig äta gott

Vaniljsås (finns hos Svensk Cater som även säljer kaffe och te online till caféer mm) finns det både färdig att köpa i affären och pulver som du blandar ut med mjölk och låter den bli tjock. Men att göra en egen vaniljsås är både gott och enkelt. Och då kan du få den så där tjock och krämig som du vill.

Vaniljsås är god till paj och det är väl det som är det som man använder den mest till. Men du kan också använda vaniljsås till mycket mer än så. Jag provade att ta vaniljsås till mina belgiska våfflor häromdagen istället för vispad grädde och det var riktigt gott.

  • 12 st äggulor beroende på storleken på äggen
  • 1 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 dl mjölk – och eventuellt grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  1. Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull.
  2. Sjud tills såsen tjocknat. Vispa hela tiden så att såsen inte börjar koka för mycket, för då stelnar ägget och såsen skär sig.
  3. Häll upp och vispa då och då tills såsen svalnat och tillsätt vaniljsocker.