Okategoriserade

Tunnbröd som är glutenfri

Mjuka tunnbröd på glutenfri havre

Fyll dessa tunnbröd med vad du har hemma eller fyll dom och ha i en picknickkorg.

24 stycken

  • 5 dl havremjölk
  • 2 dl havregryn som är helt glutenfri
  • 2 msk ljus sirap 
  • 50jäst
  • ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 msk olja –  raps- eller solrosolja
  • 12 dl glutenfri mjölmix

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Värm havremjölken och havregrynen till 37 grader. Dra av från plattan och rör i sirapen.
  3. Smula ner jästen i en bunke. Blanda med den varma ”havregrynsgröten”. Blanda i ägg, salt och olja. Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Lägg på plastfolie eller en bakduk och låt degen jäsa i cirka 40 minuter.
  4. Dela upp degen i 24 bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut till tunna kakor, cirka 3 millimeter tjocka. Nagga med en gaffel. Lägg på bakduk och jäs i ytterligare 10 minuter.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 4–5 minuter. Lägg bröden på ett galler och låt dem svalna under en bakduk.