Okategoriserade

Kycklingben

Bara 5 ingredienser

Att sätta in kycklingben i ugnen är både lätt och gott. Och att äta kycklingben är gott om man sätter lite papper runt benet och äter med handen. Det är också nått som barn tycker är kul. Sen kan du servera nästan vad som helst till kycklingen. Det beror på vad man tycker om och vad man har hemma. Ris, potatis, pommes eller bara en enkel sallad.

  • 8 st kycklingben
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 msk soya
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1.5 msk olja

 

 

Blanda honung, soya, olja och chili i dubbla plastpåsar.

Skär några skåror på varje kycklingben och lägg dem i påsen. Blanda runt så kycklinge täcks. Låt ligga och marinera ca en timme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg kycklingbenen på bakplåtspapper eller folie i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Pensla gärnda med lite överbliven marinad någon gång under tillagningen.