Smörkräm
Nu bakas många tårtor
Påskvecka och många planerar både påskmat och efterrätter. Och varför inte baka en tårta till kaffet ?! Det som är kul med påsken är att det är så mycket färger överallt och då inte bara när det gäller maten. Det är påskris med fjädrar i alla färger och varför inte då blanda i lite karamellfärg på dina bakverk. För i dag finns det en del att välja emellan. och vill du ha en egen färg så blanda några så blir det din egen färg.
Något som jag vet att många planerar är att blanda och spritsa smörkräm nu. Den kan spritsas både på tårta, muffins, rulltårta eller egentligen på vad som helst som du bakar.
Här kommer ett recept på en smörkräm du kan använda och som räcker till två tårtor. Eller beroende på vad du ska spritsa på.
500 g rumstempererat smör
400 g florsocker
Vispa smöret med en elvisp eller i en bakmaskin. Vispa på låg hastighet i några minuter.
Häll i florsockret lite i taget och fortsätt vispa.
När allt florsocker är i skålen så vispa på högre hastighet i 4 – 5 minuter.
När smörkrämen är len och färgen blivit lite ljusare är den klar och du kan börja färga den om du vill.
Droppa eller lägg i lite i taget tills du får den färg du vill ha. Använd karamellfärg eller pastafärger för bästa resultat.
Nu är det bara att fylla din spritspåse och garnera dina bakverk