Okategoriserade

Granatäpple

Saftigt och gott

Det finns jättefina och stora granatäpplen i affärerna nu. Dom innehåller mycket antioxidanter och c-vitaminer och frusen har också mineraler, järn och kalium.

Du kan göra ganska mycket med granatäpplena. En god sallad och så strör du kärnorna. Både en vanlig sallad du har till middagen eller om du gör en fruktsallad. Eller varför inte ha dom på din yoghurt på morgonen. Du kan också göra en rosa sorbet av själva saften eller koka den till en sirap som du kan hälla över vaniljglass.

Du kan förvara ett helt granatäpple i kylen i några veckor eller i fruktskålen i rumstemperatur i ungefär en vecka. Vill du ha ett moget granatäpple så ska den vara lite skrumpen och blekare i färgen. Du kan också klämma försiktigt på den och om skalet ger efter lite så du känner kärnorna så är den mogen.