Chokladbollar med banan och glutenfri havremjöl
Det var en smakupplevelse
Hur många modeller det finns av chokladbollar har jag inte en aning om. Och det finns både klassiska, nyttiga och fruktiga. Ni vet säkert fler. Tycker du om bananer och vill göra lite nyttigare chokladbollar så har jag hittat ett recept. Chokladbollarna är också laktosfria. Samt så har jag så klart valt havre som är helt fritt från gluten. Lite dyrare men mycket bättre för magen. Finns bland glutenfria produkter.
10 st – beroende på storlek
- 2 st bananer – se till att dom är mogna
- 2 msk kakao
- 3 dl havregryn som är helt fri från gluten dvs glutenfritt
- 1 dl kokos
- 1 msk bryggt kaffe
Garnering
- 1 dl kokos
- Mosa bananerna i en skål med en gaffel.
- Blanda moset med kakao, havregryn, kokos och kaffe.
- Rulla bollar av smeten och sedan i kokos.
- Ställ chokladbollarna i kylen för att stelna något.