Inlägg

Det finns en hel del

Sponsrat inlägg i samarbete med Payup

Jag hade inte en aning om vad det hette

Vi är nog många som sitter under vissa perioder och spelar spel på sina mobiler. Jag gör det i alla fall och kan göra det om jag sitter och väntar någonstans, eller när jag tar en kopp kaffe. Man spelar och hoppas på att komma vidare och när man inte gör det så lägger man ifrån sig telefonen en stund. Sen har jag inte tänkt så mycket mer på det tills jag nu har fått lära mig ett nytt ord. Visst vet jag att det är nån som sitter och programmerar och fixar för att allt ska funka, men vad kallar man det för egentligen ? Jo, det har jag nu fått lära mig – metaverse.  Och metaverse är en virtuell värd som för det mesta är kopplat till internet.

Det finns en hel del

Det finns en hel del

Det finns en hel del spel just i 3D som man kan spela online och spelarna emellan kan kommunicera med varann på olika sätt. Jag har aldrig spelat sådana spel, men jag vet flera som gör det. Jag gör det mest för min egna skull och för att det är kul att göra det ibland. Och det verkar bli populärare och populärare.

Dessutom finns det spel med jättesnygga avatarer så det är inte bara stora hemska overkliga varelser man kan spela med. För det gjorde det ju förut tyckte jag. Det var bara killar som kunde spela en massa spel för det var mer inriktat åt det hållet. Men nu finns det faktiskt spel för oss tjejer. Ett spel som jag vet både killar och tjejer spelar är World of Warcraft.

Brukar du sitta i möten framför datorn via Teams eller någon annat digitalt möte?! Det finns virtuella mötesrum som man kan använda med sina kollegor. Tänk er att gå runt i olika rum och pratar med olika kollegor.