Okategoriserade

Grillmarinad

Nu har alla grillar kommit fram

Att sätta på grillen nu under sommaren är det många som gör. Inte bara på helgerna utan gärna flera dagar i veckan. Och när någon sätter i gång en så är det ofta fler som sätter på sina. Inte bara för att det är middagstid utan för att det luktar ju så gott när någon grillar. Och då sätter man på sin egna.

I dag grillas det ganska mycket jämför mot några år sedan då det mest var korv, hamburgare, kött eller fisk. Nu är det både grönsaker och frukt som hamnar på grillen och ger speciella smaker till din middag. Och när man grillar kött så vill man gärna ha en god och saftig grillmarinad som köttet legat i ett tag

Om du vill marinera ditt kött för att ge den en god smaksättning så kan köttet ligga i marinad från ett par timmar till både ett och två dagar. Det beror lite på vad din marinad innehåller och hur sur den är. Har du yoghurt i din marinad så håller den kortare mot om du har gjort en marinad med vin, vinäger eller ättika i.

En enkel marinad som du kan smaksätta med dom kryddor som du tycker om är att röra ihop olja, citronsaft, soja och sirap. Pressa i vitlök efter hur stark du vill ha den och krydda med dom kryddor du tycker om. Nu är det bara att lägga ner ditt kött och sen lägga det i en påse i ditt kylskåp så lång tid du kan ge det.