Okategoriserade

Fick du en massa potatis över

Du kan göra mycket med den

Under midsommar var det många som fick en massa potatis över. Det är svårt att veta hur mycket potatis det kommer att gå åt när man har gäster till midsommar. Alla tar mat själv och ibland går det mer och ibland mindre. Men det finns en massa saker som man kan göra med sin potatis ifall man har fått en del över. För kasta den vill man ju absolut inte göra.

Det allra enklaste är ju att dela potatisen i bitar och steka den. Har man skalet kvar på potatisen så gör inte det något. Sen är det bara att krydda potatisen med sina favoritkryddor. Vill man lyxa till det så kan man ha i lite finhackad lök också.

Du kan också ha i kall potatis i bitar i en sallad om du vill att den ska bli lite matigare. Och har du mycket potatis över kan du göra pyttipanna. Jag brukar spara små köttbitar, kyckling eller annat protein som jag lägger i frysen och när jag har en del tar jag fram dom och gör just pyttipanna. Det finns inget godare än hemmagjord.

Nått annat som också är kul att göra är potatisbiffar. Du formar helt enkelt mosad och skalad potatis med riven ost och ägg till små biffar. Stek dom härligt frasiga i smör.

Många tycker det också är bra att ha några kalla kokta potatisar i kylen då dom kan läggas i skivor på en smörgås tillsammans kanske med ett ägg och kaviar eller en sillbit.