Okategoriserade

Använd inte bara sylt till pannkakorna

Men tänk också på det här

Nu brukar det finnas jordgubbar året runt i butikerna, men till sommaren köper man alltid mer. Och speciellt till midsommar. Och har man jordgubbar över är det bra att ta hand om dom innan dom blir fula där dom står i kylskåpet. Och då är det många som gör jordgubbssylt. Och sylten kan man faktiskt använda till så mycket mer än bara till tex pannkakor.

En klick sylt på din frukostmacka är jättegott. Antingen helt själv eller till en skiva ost eller vad du nu tycker om. Annars kan du använda din sylt när du bakar – syltkakor, rulltårta eller i en tårta. Det är bara att använda fantasin.

Om du har gjort egen sylt så håller burken i minst 1-2 år om du inte har öppnat den. Har du öppnat den håller den självklart kortare och det är bara att både titta och smaka på den ifall du inte använt den på länge. Ha alltid dina öppnade burkar i kylen.