Okategoriserade

Rabarberdrink

Hitta på nått nytt

Bären i alla trädgårdar börjar nu mogna och har man mycket så är det bra att planera vad man ska göra. Självklart så är det alltid gott med något bakat av dom allra första, och man kan också frysa in dom för att kunna använda dom senare under sommaren eller ännu senare i höst och vinter.

När man har skördat rabarber är det alltid gott med en kaka eller paj med rabarber. Men man kan ju inte äta hur mycket rabarberkaka som helst och då kan det vara kul att göra nått annat med dom.

Nått som jag vet en del gör nu med rabarber är rabarberkompott för att kunna använda i ett glas bubbel. Och det är inte alls svårt att göra.

Om du tvättar – om det behövs – och skivar upp ungefär 400 gram rabarber och lägger dom i en kastrull med 0,5 dl vatten och 2,5 dl socker. Du kan också fröna från en vaniljstång också om du vill. Låt det koka upp i ungefär 10 minuter så rabarbern blir mjuk. Sen mixar du allihopa till en pure och fördelar i 4 stycken glas. Sen häller du vilket bubbel eller rosevin du tycker om och så har du en god sommardrink.