Okategoriserade

Ramslök

Det har blivit mer tillgängligt i butikerna

Har du provat ramslök ? I dag brukar det finnas i butikerna i små förpackningar där man ser dom gröna fina bladen. Men det finns också ramslök att köpa i blomsterbutiker för att kunna plantera i sin trädgård. Och dom sprider sig jättefint om man har tillgång till det.

Ju tidigare man plockar bladen ju godare är dom. Smakar som lite starkare gräslök. Men man kan äta hela växten. Dessutom innehåller ramslöken C-vitaminer som stärker ditt immunförsvar och kan skydda från förkylningar.
Om du hittar ramslök i din butik och vet att du inte kommer att göra av med allt kan du frysa ner den. Då skär du bara ner den i mindre bitar, sprider ut den på tex bakplåtspapper och fryser in den. Sen när allt är fryst kan du lägga dom i en burk eller påse och stoppa in i frysen igen.
Du kan göra en hel del med ramslök om du vill : pesto, olja eller smör. Eller kanske ramslökssoppa. Det är bara att använda sin fantasi eller så googlar du på ramslök och får upp en massa förslag.