Okategoriserade

Glutenfri kantarellsås

Förvälla kantareller

Varför ska man förvälla sina kantareller ? Ja, ibland kan man inte äta upp alla kantareller man hittar i skogen. Eller varför inte förvälla och frysa in så du kan ta fram mitt i vintern ? Då blir det en riktigt aha-upplevelse.

Att göra glutenfri kantarellsås

Det är inte alls svårt du behöver bara utesluta mjölet och hälla i mer grädde så har du en glutenfri kantarellsås till kött och fågel.

Det är ju inte bara att frysa in sina kantareller utan dom måste verkligen förvällas innan. Och det gör man för att inte förstöra kantarellernas enzymer.

Men det är så enkelt att göra.

Du kan dela svampen i mindre bitar om du vill. Och sen ska du förkomma svampen i sin egna vätska med salt.

Sen klarar svampen sig själv i 10-15 minuter som dom ska koka. Låt det koka i ca 10-15 minuter och när dom svalnat kan du frysa in. dom.

Torka även svampen

Det går lika bra att torka svamp för då håller de sig längre och de torkar lätt i rumstemperatur i ca 3-4 dagar. De suger dessutom lätt in grädde när du sedan ska göra en glutenfri kantarellsås. Du kan då även smula ned svampen enkelt för att verkligen få en bra sås som dessutom är glutenfri. Detta blir då väldigt gott om du häller i salt och peppar samt lite vitt eller rödvin och inte barnen ska smaka av den.