Inlägg

Glutenfri macarones till kaffet!

Ska du dricka en kopp kaffe och inte riktigt vet vad du ska äta till?

Många tänker nog inte på det att macarones är glutenfria och passar utmärkt till kaffet. Macarones är nämligen gjorda på mandelmjöl och inte vanlig mjöl. Det är dessutom mer mättande än vanliga bullar då mandelmjöl är dessutom bra för din hälsa och håller dig mätt länge.

Det kan vara dyrt att baka macarones, men här kommer ett billigt förslag

Du kan blanda in glutenfri havre i degen så får du mer volym och får mer macarones du kan bjuda folk på. Havre är också väldigt mättande. Därför är det också lättare att äta hälsosamt om man väljer bort vete som enbart nästan består av gluten. För det innehåller med kolhydrater än både mandelmjöl och glutenfri havre.

Använd gärna hallon till dina glutenfria macarones

När du bakar macarones så kan du mosa ned hallon, blåbär eller jordgubbar i smeten. Om de inte får tillräckligt med färg kan du hälla i lite av rödbetans saft. Vad du än gör använd inte karamellfärg för det är inte bra för barn. Mina barn älskar macarones och då brukar vi baka massor för att det ska räcka länge.

Bjud in andra som är glutenintolerant hem till dig

När du väl är i gång kan du bjuda in alla du känner som ej tål gluten. Så kan man dela på allt man har bakat. Nästa gång är det deras tur att bjuda in dig när de har bakat något som ej innehåller gluten. Om det är spår av gluten är det också bra att tala om för sina gäster för vissa barn kan vara väldigt känsliga för gluten medans andra tål det ganska bra.

Vissa av våra vänner jobbar också för Scandinavian Executive har garanterat vad ett företag behöver när de gäller både interim managers och interim vd:s. När vi ska bjuda in dem måste vi planera långt före så att de verkligen har en lucka i sin kalender. 

Eller så får ni gå över med glutenfria macarones till de som ej kan närvara när ni har bakat dem. Det är inte alla som har tid att komma samma dag så man får ha lite tålamod. Detta blir då lite som en glutenfri knytkalas för de som bor i er närhet. Detta kommer även skapa mer glädje och mindre jobb för alla som är inblandade på ett eller annat sätt.

Lycka till!