Bakverk

Glass I stora lass

Nästan ett måste nu på sommaren

När man går ute på stan och vill köpa en glass är det inte många kiosker som har glutenfria våfflor. Glass i stora lass är något som man vill ha nu på sommaren. Också när man är glutenintolerant. Då  får man köpa glass i en bägare istället, även om man vill ha den där krispiga goda våfflan till glassen. Det finns glutenfria våfflor i butiken som man kan köpa och då kan man njuta av glassen hemma istället.

Glass på sommaren

Samma sak gäller när man vill ha den där goda, kalla och lena mjukglassen. Det finns inga våfflor som man kan äta. Att köpa egna våfflor och göra sin egna strut med vad man nu vill ha kan också innebära det där lilla extra. Vill man så kan man göra den extra lyxig med både bär och rån. Eller varför inte lite chokladsås och strössel. När det gäller glas kan man verkligen gå all-in och man blir nästan som ett barn igen.

Glass

Använd din fantasi och stoppa vad du vill i din strut. Jag tycker inte att dom är så stora så jag kan med gott samvete äta två stycken.

Glass

Dom här strutarna har jag köpt och dom är helt ok. Dom innehåller glutenfri vetestärkelse och annat som vi som är glutenintoleranta kan äta. Dessutom är dom mjölkfria om man är lite känslig mot det. Är man känslig mot mjölk måste man också tänka på att köpa mjölkfri glass. Antingen så handlar man det i affären eller så gör man egen glass på frukt. En favorit är att frysa bananer i skivor. Sen är det bara att lägga skivorna och annan frukt i en mixer och köra några minuter. Om man tycker att den är för tjock så kan man ha i lite fruktjuice och spä ut den. “Glassen” brukar hålla i ungefär en månad i frysen, men innan dess brukar jag ha ätit upp min.