Frukt

Frukt i alla former

Man äter mer frukt på sommaren

I Sverige har vi en massa goda frukter att både odla och köpa i butik. Det finns frukt i alla former och kanske till och med frukt som man inte har smakat än. Vissa butiker tar in en hel del importerad frukt som är ny kanske både för dig och andra. Jag har ätit en hel del frukt i sommar och jag har till och med börjat odla små träd och buskar. Det kommer nog att ta ett bra tag innan det ger en del för att inte tala om att det är kul att se hur det växer.

Den finns en hel del “vanlig” frukt

Under sommaren måste man passa på att äta körsbär och bigarråer. Det är en säsongs frukt även om den är lite dyr. Vare sig det är bigarråer eller körsbär så är dom lika goda. Tycker i alla fall jag. Det som är skillnaden mellan dessa är att bigarråer tillhör sötkörsbär när man odlar dom och växer oftast på stora träd. Körsbär växer på små träd. Jag har faktiskt köpt både träd som det ska komma bägge två på. Dom ska bägge vara miniträd så vi får se vad som händer.

Vindruvor är en annan frukt som man kan äta året runt. Jag tycker bäst om dom som är kärnfria och det brukar det finnas gott om i butikerna. Jag har två vinrankor som jag har köpt och en utav dom ska vara kärnfria och gröna. Den andra tror jag är röd.

frukt

Fruktsallad full med vitaminer

Nått som är gott nu på sommaren är en frukt sallad full med olika sorters frukter. Jordgubbarna har gått ner nu i pris efter midsommar så dom ska man passa på att köpa. Dom man får över kan man frysa in som dom är eller så kan man göra sylt.

frukt

  • jordgubbar
  • hallon
  • vindruvor
  • kiwi

Lägg ner alla frukter du tycker om och som det är bra pris på.