Okategoriserade

Som utbildad kunglig kock ger jag tips på matkassar

Matkasse är inte alltid det enklaste valet här i livet. Är du i valet och kvalet när det gäller val av matkassar? Är du osäker på hur du ska göra för att hitta din favorit bland alla som finns?

Jag har inte gått i en vanlig kockskola utan jag har rest till olika bondgårdar för att lära mig laga maten från grunden. För mig är matlagningen det viktigaste vi har och en naturlig väg till att medicinera våra kroppar. Vi behöver mat för att må bra och då krävs också utbildning.

matkasse

När jag gick min utbildning så fick eleverna välja vilken maträtt de ville laga i dag. Sedan röstade man fram den som fick flest röster. En gång fick jag också tipsa om en maträtt som faktiskt vann och den ska jag berätta mer om i detta inlägg.

GI boxen självklara valet när det gäller matkassar!

Jag tog då en maträtt som hade lågt GI värde. GI betyder glykemiskt index och den som står bakom maten från GI Boxen är Ola Lauritzson. Jag har förut blivit inbjuden till hans event för länge sedan då bjöds det på denna box. GI boxens matkasse ska vara avsedd för dig som vill leva nyttigt och ändå hålla sig mätt.

Vad innebär GI?

GI betyder just den produkt som håller dig mätt länge. Tex så vet vi alla att vitt bröd och pasta gör att man typ blir hungrig efter 30 min. Av erfarenhet vet jag att kyckling blir man mätt väldigt länge av. Jag har också testat skillnaden mellan pommes och ris. Då upptäckte jag att ris gjorde att jag var mätt länge medans pommes gjorde mig hungrig efter bara 30 minuter.

Kyckling högt GI värde

När jag väl skulle då tips om vad vi på kursen skulle laga för mat så valde jag något med kyckling. Min motivering var “vill ni vara mätta resten av dagen?”. Då var det nästan en självklarhet att alla röstade på den måltid jag ville att vi skulle laga.

Sverigesmatkassar

Hos Sverigesmatkassar.se så har du valmöjlighet att välja bland flera olika matkassar från flera olika företag. På framsidan så står det namn och pris direkt. Själv hade jag faktiskt valt GI boxens matkasse då jag är mån om att bli mätt och länge. Jag är kvar i det stadiet då jag gick kockskolan på en bondgård. Jag vill fortfarande vara mätt länge.

En annan som jag kan rekommendera är att du också inte läser för mycket vad andra tycker. För någon har skrivit att det är för mycket bönor mm i GI boxen. Tänk om man gillar bönor då skär den personens åsikt från din. För bönor och allmänt baljväxter gör folk mätta länge och det är vad detta koncept handlar om.

Mat.se en bra matkasse

Mat.se verkar leverera stora mängder när man beställer av dem. Detta kan vara bra om ni är en stor familj. Största anledningen till att dessa matkassar är av stort värde är för att du sparar din bensin. Du sparar din tid och dessutom bidrar du till miljön. Samt i denna pandemi tid så slipper du bli sjuk eller smitta andra genom att trängas på olika livsmedelsbutiker.