Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Äggmuffins med rester

Ingredienser

– 8 ägg
– ½ dl mjölk
– 1 dl färskriven parmesanost
– salt och peppar
– 2½ dl grönsaker, svamp, linser eller bönor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa upp ägg, mjölk och ost i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela upp grönsakerna i små tärningar och lägg 1 1/2–2 msk i varje fack.
4. Häll i äggstanning så att det täcker och rör om försiktigt, toppa muffinsarna med resten av äggblandningen.
5. Ställ in i ugn 15–20 minuter tills de rest sig. Lyft ut och tryck försiktigt på toppen för att känna att de har stelnat.
6. Låt svalna minst 10 minuter innan du lossar dem på kanterna och försiktigt lyfter dem ur formen.
7. Goda både kalla och varma med en god sallad vid sidan.

Lämna ett svar

Till startsidan