Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Morotsplättar med tzatziki och zucchinisallad

Vem har någonsin sagt att vegomat inte är rolig?

Här gör du morotsplättar som steks gyllene i pannan, och äts med en vitlöksdoftande tzatziki och en sallad besående av zucchini, babyspenat och persilja! Du droppar lite citron över för att tillföra syra till rätten. Smaklig plätt önskar Mikaela Bernadotte!

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut kamutvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix..
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och mjölkdryck till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Plättar

1 3/4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
4 dl
mjölk
2
ägg
2
morötter
2 msk
smör eller olja

Tzatziki

1
gurka
1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt
salt
peppar

Sallad

1
zucchini (à ca 300 g)
1
citron
1 msk
olivolja
65 g
babyspenat
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)

Lämna ett svar

Till startsidan