Inlägg

Starta eget företag om du är kock som jag är!

Sponsrad inlägg i samarbete med Blancolåna.se

Att starta eget företag är egentligen inte så svårt allt handlar om att du ska bestämma dig. Lyssna inte på negativa människor när du väl har bestämt dig. Vem som helst kan bli företagare så du ska absolut inte lyssna på negativitet. Glöm inte att många är också missunnsamma och vill kanske inte att du ska lyckas därav varnar folk dig hela tiden.  Men det finns en del viktiga saker som man bör känna till. Ju mer förberedd du är desto roligare blir och desto bättre planering har du.

Här kommer mina bästa tips för dig som ska starta eget!

  • Vad är din affärsidé? Berätta om idén för andra du litar men sprid inte till allt och alla att du har en idé. Då kan du också få ganska mycket nya idéer.
  • Vilka är dina kunder? Tex är du kock som jag då är dina kunder restaurang, café och hotell.
  • Finns det företag som redan gör det du gör, och hur kan du i så fall göra det bättre och konkurrera med dem?  För till slut måste du konkurrera ut andra för att lyckas. Jag själv bryr mig inte om konkurrens.

Starta eget på hemmaplan?

  • Jag började min plan hemma och köpte först en anteckningsbok. I den skrev jag upp listor och alla mina kontakter i den. Samt så samlade jag även all info i en mapp på min egen mail som jag kallar för business.

Behöver du lån för att starta ett företag?

Eller så kanske du behöver en egen båt för att åka runt som kock över en sommar. Tänk dig själv om du ägde en liten båt där du kunde laga lite svensk husmanskost för turister. Du kan ställa båten var du vill. Där du ser att det finns mest folk dit rullar du med båten för att fånga upp dina kunder. Sedan är det bara att ta emot beställningarna och laga svensk husmanskost med köttbullar och brun sås. Nyhet Båtlån då för dig som vill jobba på en båt som jag alltid har drömt om. Du behöver ej vara kock och laga mat såsom jag gör. Utan du kan lika gärna vara en sko försäljare men rulla med båten dit där du ser en folkmassa när allt detta med Corona har lagt sig så klart.

Vad är en affärsidé?

  • Enkelt uttryckt är det helt enkelt en beskrivning på hur företaget ska gå runt. Från vem ska företaget få in pengar och på vilket sätt ska det ske? Hur kommer man på en affärsidé?