Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

9 gamla men riktigt smarta husmorsknep att använda i köket

Nytänk och innovationer i all ära, men när det gäller husmorsknep är det gamla beprövade knep som håller. Här är nio sätt med anor att förenkla din vardag i köket!

Dryga ut lönnsirapen

Det här är ett tvättäkta amerikanskt tips för att dryga ut den lite dyrare lönnsirapen till pannkakorna – blanda en del lönnsirap med en del äppelmos. Värm och servera över pannkakor eller våfflor!

Koka innan du bakar

Koka innan du bakar

Bakpotatis är gudomligt gott, men tar ofta tröttsamt lång tid att tillaga. Spara både el och tid genom att koka potatisarna i lättsaltat vatten i tio minuter innan du sätter in dem i ugnen.

Potatismos i såsen

Potatismos i såsen

Behöver du reda såsen men kan eller vill inte använda vare sig mjöl eller maizena, då fungerar vanligt pulvermos alldeles utmärkt att reda med. Fungerar även utmärkt att reda soppor och stuvningar med!

Stoppa spillet

Stoppa spillet

Svårt att hälla mjölk i kaffet utan att drälla? Då kan du testa det här enkla knepet – gnid lite smör precis under pipen på din mjölkkanna. Förhoppningsvis kommer det att hindra framtida mjölkspill från att rinna ner på din bordsduk.

Nötsubstitut

Nötsubstitut

Oavsett om du vill spara pengar på att inte köpa dyra nötter, eller av andra skäl inte kan eller vill ha med dem i dina kakor, så finns det ett lätt sätt att ersätta hackade nötter ner du bakar kakor. Bryn helt enkelt havregryn (allra helst så kallade snabbhavregryn) i lite smör och tillsätt till kakdegen istället för hackade nötter.

Kallskuret

Kallskuret

Har du någon svurit över hur svårt det kan vara att strimla kött till exempelvis en stroganoff eller en wok, då är det här tricket för dig. Frys rått kött tills det börjar bli fast, i ungefär en timme, så går strimlandes som en dans.

Kakao till kakan

Kakao till kakan

Man kan aldrig få för mycket choklad, eller hur? När du bakar chokladkaka, använd kakao till att pudra formen med istället för ströbröd eller mjöl så blir din chokladkakan extra fin utan smulor eller mjöl.

Slut på ströbröd?

Slut på ströbröd?

Om du behöver ströbröd snabbt så är det här ett busenkelt sätt. Rosta två tunna skivor bröd i brödrosten, låt dem svalna lite. Lägg dem i en fryspåse, och krossa med en konservburk eller kavel.

Mogna tomater

Mogna tomater

Om du är trött på att vänta på att dina tomater ska mogna, lägg dem helt enkelt tillsammans med andra frukter. Särskilt päron gör att tomaterna mognar snabbt.

Lämna ett svar

Till startsidan