Inlägg

När man lagar mat hela dagen

Jag älskar att laga mat då jag är utbildad kock. Jag har jobbat både i tv och privat hemma som kocks. Ibland händer det att folk firar födelsedagar och vill då komma hem till mig. Jag har en del i min lägenhet som jag hyr ut till sådana event.

Ibland händer det också att jag bjuder in till olika event och då är hemma och lagar mat i flera dagar i sträck innan gästerna anländer. Jag brukar då göra i ordning tex afternoon Tea och massa läckerheter som jag gör som en buffé så att gästerna kan ta för sig. Jag kan verkligen detta med catering och laga mat till 100 personer åt gången. Jag är också sorten som aldrig behöver hjälp då jag tycker att folk bara är i vägen. Vill folk hjälpa till får de putsa, städa, dammsuga sådant man gör utan att någon behöver visa en hur man gör. I år kommer jag även vara med i olika tävlingar för att vinna kocktävlingar.

Jag är med i dessa tävlingar för att få en diplom jag kan hänga upp både hemma och på min framtida kontor. För jag vill även ha en showroom där jag kan presentera produkterna för mina eventuella kunder i framtiden.  Oftast vill kunden att du besöker dem sällan kommer de över om du inte gör en specifik kaffeprovning eller afternoon tea.

Eftersom jag gör allt detta hemma så är jag också noga med elförbrukning och energi som går åt. Vi använder oss utan Göta energi då vi i vår familj anser att de har de bästa tjänsterna och bästa priserna. Jag är hemma otroligt mycket då jag jobbar hemifrån både digitalt och som kock. Då måste man verkligen tänka på ekonomin i minsta detalj så att jag kan lägga pengar på råvaror som är ekologiska i stället. För att laga mat och visa sina ekologiska produkter som kryddor mm gör att folk får för sig att maten är godare. Folk fungerar tyvärr så att är det ekologisk så är det godare. Då sparar vi hellre in på energin än på maten i vår familj och företag.