Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Lättlagad pasta

Lättlagad pasta

INGREDIENSER

Portioner: 4

350 gram Barilla Penne Rigate

200 gram aubergine

200 gram zucchini

200 gram tomater

100 gram morot

0,5 st lök

4 msk olivolja, (extra jungfruolja)

1 knippa(en) rosmarin

5 blad mynta

5 blad basilika

20 gram parmiggiano reggiano

METOD

Koka upp lätt saltat vatten. Skär grönsakerna i små tärningar.

Hetta upp två matskedar olivolja i en stor teflonpanna och fräs först lökskivorna. Tillsätt sedan resten av grönsakerna och ett knippe rosmarin. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt fräsa i fem minuter och tillsätt några droppar av pastavattnet om det behövs. Se till att grönsakerna behåller sin krispighet.

Ta upp rosmarinen när allt är klart, tillsätt hackad persilja, några blad mynta och basilika och ställ stekpannan åt sidan.

Koka pennen al dente i lätt saltat vatten. Låt rinna av och blanda med grönsakerna. Ringla över lite olivolja och toppa med riven parmesan. Servera.

Lämna ett svar

Till startsidan