Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Ålandspannkaka att njuta av i sommar

En fantastiskt god pannkaka med smak av kardemumma. Ålänningarna serverar efterrätten med katrinplommonkräm och grädde. Som görs på mannagryn.

Ålandspannkaka

1 l mjölk, Standard

1,5 dl mannagryn

1 dl vetemjöl

3 st ägg

1 dl socker

0,5 tsk salt, syrlig

2 tsk kardemumma

50 gram smör

Sviskonkräm

1 l vatten

1 dl saft

20 st Sviskon , Torkade Plommon

1 dl socker

1 st kanelstång

3 msk potatismjöl, utrört i lite vatten

 

Tillagning

1. Mjölet, saltet och kardemumman tillsätts (om smeten är för tjock tillsätts mer mjölk). Smörj en ugnsform eller rund stekpanna och häll i smeten. Klicka på smöret. Grädda i 200° ca 40-60 minuter.

2. Sviskonkräm

3. Blötlägg de torkade plommonen någon timme vid behov. Koka dem i blötläggningsvattnet tillsammans med saften och kanelbiten.

4. Tillsätt sockret. Rör ut potatismjölet i lite vatten och avred krämen. Ge krämen ett hastigt uppkok och låt den svalna något före serveringen.

5. Servera med sviskonkräm (eller sylt) och vispgrädde (snömos.

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan