Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bjud till med en renskavsgryta

Bjud till med en riktigt god renskavsgryta som kommer bli mycket uppskattad.

Ingredienser

800 g Renskav

1 st Gul lök

2 hg Kantareller

2 msk Mat & Bak Smör

2 dl Vispgrädde

3 msk Kantarellfond Buljong

2 msk Messmör

1 tsk Timjan – torkad

1 krm Flingsalt

1 krm Svartpeppar

3 msk Rårörda Lingon

5 dl Vatten

Till servering

1 kg Potatis Fast

250 g Gröna Ärtor

Tillagning

Skala och skiva löken och bryn den i smör tillsammans med köttet, i en stor vid panna. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan ytterligare lite smör och bryn dem cirka 4-5 minuter. Rör ner i köttpannan.

Häll grädde, vatten, fond, messmör och timjan i pannan och låt koka på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Blanda i lingonen men spar lite till dekoration.

Servera med kokt potatis och kokta grönsaker, t.ex. gröna bönor eller ärtor.

Till denna gryta kan du få dina kryddor från Barrells delikatesser.

Lämna ett svar

Till startsidan