Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Hemmagjord glass med vanilj

Visste du att svenskarna är de i Europa som konsumerar mest glass, efter våra grannar i Finland? I Sverige äts det nästan 12 liter glass per år per person. Italienarna som anses vara ett glassfolk, konsumerar endast hälften så mycket. Otroliga siffror. Under sommar perioden äter vi mest glas. Här kommer ett recept på hemmagjord vaniljglass. Glass med äkta vanilj – gör egen vaniljglass med glassmaskin!

Ingredienser 

vaniljstång
2 1/2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
mjölk
4
stora äggulor
1 dl
strösocker
1/2 krm
salt
Gör så här
Dela vaniljstången längsmed och gröp ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull med grädde och mjölk. Låt koka upp och ta från värmen.
Vispa ihop äggulor och socker. Vispa ner gräddmjölken och salt i äggblandningen och häll tillbaka i kastrullen. Sjud under omrörning till 85°C (koka ej). Häll glassmeten i en bunke och låt svalna. Ställ i kylen minst 8 timmar.
Sila och kör i glassmaskin. Ställ i frysen till servering.
Varsågod njut av din hemmagjorda glass!

Lämna ett svar

Till startsidan