Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Kräftor

Koka dina egna kräftor

Har du turen att du kan åka ut och fånga dina egna kräftor ? Det är både kul att fiska och att sen få koka sina egna kräftor är ju så gott. Och enkelt !

Det bästa resultatet får du om du kokar kräftorna dagen före du ska äta dom och låter dom stå i kylskåpet under natten i spadet.

Receptet nedan är på 60 st kräftor så att du får en hint om hur mycket du behöver av allt. Har du färre kräftor är det ju bara att ta mindre.

  • 60 levande kräftor
  • 5 l vatten
  • en halv flaska öl
  • 5 sockerbitar
  • 200 g grovt salt
  • 1 stor knippa krondill
  1. Skölj de levande kräftorna mycket noga i kallt vatten.
  2. Koka upp vattnet, ölen, socker­bitarna, saltet och en “dillruska” från dillen.
  3. Koka lagen i 5 minuter, tag upp stjälkarna och lägg i hälften av dillkronorna.
  4. Lägg 30 kräftor i det kraftigt kokande vattnet. Lägg på locket snabbt.
  5. När det kokar igen låt kräftorna koka ytterligare 5 minuter. Ta upp kräftorna.
  6. Låt lagen koka upp och lägg sedan i de resterande 30 kräftorna. När lagen kokar, låt dem koka i 5 minuter.
  7. Tillsätt sedan resten av krondillen och slå ihop alla kräftor med lagen och kyl ner.
  8. Låt stå kyl i minst 2 timmar, helst ett dygn.

Lämna ett svar

Till startsidan