Inlägg

En bra kontakt

Att ha en bra kontakt med sitt ex är jätteviktigt

I dag är det inte tabu eller konstigt att prata och berätta om att man är ensamstående. Vare sig man är det som mamma eller pappa. Och det bästa för sitt barn är ju att ha en bra kontakt med sitt ex.

Jag vet en del som inte har den där kontakten. Och det tycker jag är så tråkigt. Man har ju en gång varit överens om allt och sen när man går isär så börjar man bråka.

Bråkar ni för mycket är det också bra att koppla av i en hängmatta som ni kan hitta online.

När det är barn med i bilden kan det bli ännu värre. Om man är ovänner när man flyttar isär kan det bli ännu jobbigare. Och det många inte tänker på är att det är barnet som blir drabbat.

Bra kontakt

Jag har jättebra kontakt med mitt ex. Vår dotter behöver i inte släpa på en väska när hon ska åka och träffa sin pappa utan har kläder och det hon behöver hos både mig och sin pappa.

Att bråka om vem som ska köpa det ena och det andra ska inte trappa sitt barn. Och även om man har en väska med sig så kan tiden “hos den andra” ändras pga väder eller vad som ska göras. Det hände oss i början och vi fick åka fram och tillbaka med saker.

Eftersom vi också har en bra kontakt mellan oss som föräldrar gör också att vår dotter alltid känner sig välkommen i båda våra hem. Att hennes pappa sen har skaffat sig en ny flickvän är inget hinder då vi alla vet vem som är föräldrar till vår dotter. Och vi kan prata både i telefon och träffas utan problem.

Så är du en ensamstående förälder – tänk inte på dig själv utan ert gemensamma barn. För det är ju inte ditt barns fel att ni är osams och inte kunde leva tillsammans längre.

Nu ska vi surfa runt och se om vi kan hitta något till familjen. För i vår familj har vi varit stressade så pass länge att vi verkligen behöver slappna av och ta en dag i taget. Vi vill heller inte planera för långt fram utan vi vill kunna koppla av i vår hängmatta nu.