Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Rotfrukter – morötter

Gott och nyttigt

Det finns mycket rotfrukter i butikerna nu. Och med morötter kan man göra mycket – koka, steka, rosta och baka med. Och har du inte gjort det förut så tycker jag du ska prova.

Har du svårt att få barnen att äta grönsaker ? Då kan du riva ner morötter i tex köttfärssås – den blir både saftigare och nyttigare då. Eller varför inte baka en morotskaka eller muffins med god glasyr på.

12 stycken ca – beroende på storleken du använder till dina muffinsformar. Mini, mellan eller stora !

  • 50 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl finrivna morötter

Glasyr:

  • 75 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad citronsaft

  1. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
  2. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner morötterna.
  3. Ställ muffinsformar i en muffinsform så håller dom formen och jäser rätt upp istället för att vidga sig. Häll smeten i formarna och grädda i 15–20 minuter. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Låt svalna.

Glasyr

  1. Vispa alla ingredienser till glasyren till en fluffig smet. Bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan