Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Lasagne

Nästan som pasta och köttfärssås

Visst är det nästan som pasta och köttfärssås, men här har du allt och ett i samma form och kan servera. Den traditionella lasagnen innehåller bechamellsås, men om man inte tycker om det kan man byta ut den mot ostsås istället.

Antingen gör du din “vanliga” köttfärssås men ser till att den inte är så ritning utan mer fast. Om du låter den stå och puttra längre än normalt så blir den det.

gula lökar
vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
500 g krossade tomater
köttbuljongtärning
salt och peppar
lasagneplattor

Sås

6 msk matfett
6 msk vetemjöl
1 l mjölk
salt och peppar
2 dl riven parmesanost
Sätt ugnen på 175° grader
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färs, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré som får fräsa med i färsen. Krydda med timjan och rosmarin. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning låt det koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar
Sås:
Smält matfettet och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Varva sås, lasagneplattor och köttfärssåsen i en ugnssäker form. Avsluta med sås och parmesanost.
Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter.
Till servering: Servera lasagnen med sallad.

Lämna ett svar

Till startsidan