Okategoriserade

Päron

Vad gör du med dina päron ?

Ost och päron vet vi ju att det är gott tillsammans. Men vad gör du med dina päron om du har några över ?

Ett moget päron ger efter om du trycker lätt uppe vid skaftet eller där du en gång har suttit. Och när ett päron blivit moget har det en kort hållbarhet.

Om du vill att päron ska mogna förvarar du dom i en plastpåse i rumstemperatur så mognar dom på några dagar. Och vill du att dom ska mogna ännu snabbar så lägger man ett äpple i påsen tillsammans med päronen.

Om du får mycket päron över så kan du frysa in dom i sockerlag :

Koka upp en sockerlag av 1 liter vatten och 2-3 dl socker. Skala och hyvla päronen och ta bort kärnhusen. Lägg ner päronen i den kokande lagen.

Tillsätt 2 krm askorbinsyra blandat med lite socker och koka några minuter. Ta upp päronen och lägg i förpackningar. Häll på lag så att frukten täcks och låt kallna innan du fryser in. Gott till vaniljsås eller vispad grädde.