Okategoriserade

Kronprinsessans lägenhet

Linssoppa med rotfrukter nyttigt och gott.

Linser innehåller mycket proteiner och detta gör att du är mätt länge samt att du får i dig massor av nyttigheter. Linser går man heller inte upp i vikt av på samma sätt som tex ris och pasta. Byt ut ris och pasta mot linser och speciellt en soppa på linser blir både mättande, nyttig och håller dig mätt länge. Vill du laga dyra maträtter är det bra om du kan jämföra elavtal så du kan spara pengar.

Vi behöver mat som gör oss mätt länge om vi ska lyckas gå ned i vikt eller behålla vår drömvikt. Folk blir bara  mer och mer överviktiga för de glömmer hur de ska äta för att må bra och för att hålla sig mätte längre. Gör nu denna enkla soppa så ska du se att du kommer både bli mätt och belåten.

Du kan också använda olja eller olivolja det spelar ingen roll. För oljor är bättre än smör för din hälsa och vikt. Samt så känner man sig inte lika tung när man använder oljor då vår kropp är i behov av oljor men inte i behov av massa onödig smör.

Ingredienser

4 portioner

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 st röd chili

3 st morötter

500 g kålrot

4 dl krossade tomater

5 dl vatten

1 st grönsaksbuljongtärning

2 st paprikabitar, grillade inlagda

2 dl röda linser, torkade

1 tsk timjan, torkad

Salt

Svartpeppar

Olja att steka i