Okategoriserade

Det du prioriterar mest beskriver vem du är

Bjud till med en riktigt god renskavsgryta som kommer bli mycket uppskattad.

Vi är vana att viss mat äter man till hösten tex renskav med någon typ av svampstuvning till. För att vi ska få färska svampar bör vi vänta in hösten.

Denna höst ska jag dessutom ha föreläsning i hur man lagar god mat till vissa kock elever. Detta kommer bli kul då jag brukar lära ut lite av hur jag själv tänker när jag lagar mat. Jag går inte efter några regler utan jag brukar följa hjärtat då blir maten som mest god. Du måste börja följa ditt hjärta om du vill lyckas i köket. För inget går att mäta för att göra det extra gott detta vi alla av erfarenhet.

Sedan ska jag också se till att få en härlig inglasning balkong där jag kan sitta ute och äta maten jag har lagat.

Ingredienser

800 g Renskav

1 st Gul lök

2 hg Kantareller

2 msk Mat & Bak Smör

2 dl Vispgrädde

3 msk Kantarellfond Buljong

2 msk Messmör

1 tsk Timjan – torkad

1 krm Flingsalt

1 krm Svartpeppar

3 msk Rårörda Lingon

5 dl Vatten

Till servering

1 kg Potatis Fast

250 g Gröna Ärtor