Okategoriserade

Rester av julmaten

Vad ska du göra av all julmat?

Det är bara timmar kvar tills det är julafton och det kommer finnas julmat på alla bord. Vissa har handlat mindre än normalt och vissa har gjort tvärtom och handlat lite extra. Men vare sig det är mycket eller lite så kommer du säkert få mat över.

Åka båt med god mat

Många människor åker också båt dvs kryssning och äter god julmat. Vi önskar att vi kunde åka båt och få äta en riktig god julmat. Nu har julen varit förbi men resterna kanske finns kvar inte allt men lite. Tex korvar blir ej gammalt så fort och inte heller nötter slänger man. Det finns även quicksilver båt som man kan kolla in för att se hur det kan vara. 

Så vad kommer du göra med din julmat efter julhelgen?

Julskinkan är nog det lättaste att ta hand om. Den kan du antingen strimla eller skiva och frysa in. Men du kan också använda den på hemmagjord pizza, carbonara, paj eller i sallad.

Vare sig du har varmrökt, kallrökt eller gravad lax över så kan du även frysa in den. Men också till att göra laxpudding, till pasta eller fried Rice.

Den kokta potatisen som blir över ska du inte heller kasta. Använd både lax och potatis som blivit över till laxpuddingen. Eller varför inte göra pytt i panna om du har skinka, potatis och revbensspjäll ( eller annat kött ). Du kan också göra potatisbullar eller gnocchi.