Okategoriserade

Enkelt är gott med glutenfri muffins

Snabbt och enkelt blir dessa glutenfria muffins

Att ha fikabröd hemma ifall dt kommer någon helt plötsligt vill vi n og många ha. Men ibland så har man inte det och vill baka. något snabbt. Och för det mesta är det enklaste godare. Så varför inte baka enkla muffins och smaksätta dom med lite olika saker ?! Citronsaft, choklad, choklad-knappar, kakao, sylt eller vad du nu har hemma.

Nedan är ett grundrecept på muffins :

25 g smör

2 msk crème fraiche

1 ägg

0,75 dl strösocker

1 krm bakpulver

1 dl glutenfri mjölmix

 

Sätt ugnen på 190 grader

Smält smöret och rör ner crème fraiche.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Sikta mjölet och blanda med bakpulver. Rör ner det och smörblandningen i äggsmeten.

Klicka smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 8 min beroende på hur stora formar du använder.