Okategoriserade

Köttfärs

Vilken brukar du köpa ?

Idag kan man köpa flera olika sorters köttfärs eller färs av annat slag. Dom vanligaste är fläsk-, nöt- och blandfärs som är hälften fläsk- och nötkött. I många butiker finns det också “vanlig” färs och “finalen” att köpa. Och det beror nästan på vad du ska göra och vad du tycker om vilken du ska köpa.

Men vad gör du med din köttfärs ?

Många köper färdiga köttbullar och har i frysen. Men det är lika enkelt att göra själv och göra lite extra och sen lägga i frysen. Jag brukar dessutom – när jag rullat ut dom – lägga dom på en bakpappersklädd plåt och ställa in dom i ugnen i ca 10 minuter i 175 grader. Det beror lite på hur stora man gjort. Och dom ska inte bli färdiga i ugnen heller. Dom får ju ingen fin färg, men sen när du ska tillaga dom steker du dom i stekpannan och dom får fin färg. När köttbullarna sen har svalnat lägger jag dom på en bricka som får plats i frysen, lägger över plast och styckefryser dom. Då slipper du den där stora klumpen av köttbullar när du ska ta fram till nästa middag.

Sen finns det massor av maträtter du kan göra av färs. Många familjer äter köttfärssås och pasta minst en gång i veckan. Och din köttfärssås kan du ändra och göra i oändlighet av olika smaker.

Biffar, chili con corne, kålpudding, lasagne….. Ja, det finns en hel del att hitta på. Och vet du inte vad du ska göra så är det bara att googla och titta runt på en massa bilder.