Okategoriserade

Använd excel till dina recept och gå en excelutbildning

Friskt och god glutenfri Apelsin sockerkaka

Håll reda på alla dina recept och ska du även har kurser om recept behöver du verkligen en utbildning i excel.  Där kommer du får lära dig allt du behöver veta om excel programmet som är otroligt logisk och enkelt.

En enkel sockerkaka med apelsin kan vara så gott ibland. Utan en massa konstiga nya ingredienser som du kanske inte alltid har hemma i dina skåp.  Jag tycker att apelsin och choklad är gott tillsammans och vill man så kan man lägga ner chokladknappar i smeten innan du stoppar in den i ugnen. Jag hade inga chokladknappar så jag använde kakao istället för ströbröd i min kaka. Det är därför den ser lite mörk ut på nedan kort.

Excelutbildning

En excelutbildning är bra om man har många recept som jag har och vill hålla reda på dem. Du kan också utbilda dig till tolk eller något annat om du kan flera språk på Wijk slott som är en folkhögskola. Samt så kan du också via Uppsala universitet utbilda dig inom flera områden. Det finns också ett mysigt café i tex Carolina Rediviva som tillhör universitet. Du kanske vill studera till beteendevetare och hjälpa folk som är medberoende.

 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 1 apelsin, saft och rivet skal
 • 125 g smör
 • 2,5 dl glutenfri mjölmix
 • 1 tsk bakpulver
 • smör, till formen
 • glutenfri ströbröd, till formen eller kakao som jag använde
 1. Värm ugnen till 175 grader.
 2. Smörj och bröa en avlång kakform. Eller den form du vill använda.
 3. Vispa ägg och socker vitt.
 4. Vänd ner apelsinskal och saft.
 5. Smält smöret.
 6. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
 7. Tillsätt till sist det svalnande smöret.
 8. Slå smeten i formen, grädda ca 40 minuter.
 9. Lossa formen och låt kakan svalna på galler.