Okategoriserade

Alla hjärtans dag glutenfria bakverk

Snabbt och enkelt

Har du bestämt vad du ska bjuda på idag när det är alla hjärtans dag? Du har inte kommit på någon speciell mat, men kanske vill göra en efterrätt istället som ni kan ta till kaffet efter maten.

Glutenfri smördeg att baka med

Här kommer ett enkelt förslag som du kan göra om du inte vill stå i köket alldeles för många timmar när du har jobbat hela dan !

Köp glutenfri smördeg på rulle och skär ut så stora bitar av den som du vill ha. Du behöver inte göra avlånga som på bilden, utan fyrkantiga eller varför inte ta fram dina pepparkaksformar och göra ett hjärta.

Lägg över dina bitar på en plåt som du har bakpapper på och stoppa in i ugnen. 200 grader kan du ha ugnen på och det brukar ta ca 15 – 20 minuter. Men håll koll på dom så dom få fin färg så dom blir så där frasiga.

När dom är klara så låter du dom svalna ordentligt innan du skör av toppen eller locket.

Spritsa grädde och om du vill vaniljkräm och jordgubbar och lägg på locket. För att inte jordgubben på locket ska ramla av kan du sätta en klick grädde där också.