Okategoriserade

Snabba frukostfrallor på glutenfri mjölmix

Frukost

Att äta nybakade frallor till frukost är riktigt gott. Här kommer ett enkelt och snabbt recept på snabba frukost frallor utan jäst. Du rör ihop degen snabbt och efter ca 15 minuter i ugnen så kan du servera dom. Dom behöver ju inte bara ätas till frukost utan du kan baka dom ifall du helt plötsligt får besök på eftermiddagen eller vill ha nått gott till kvällen.

Du kan självklart byta ut mjölet till nyttigare grahamsmjöl om du vill eller ha hälften hälften.

Det blir ca 10 stycken men det beror på hur stora du vill göra dom.

  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • 0,25 msk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk sirap
  • 2,5 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.

Tillsätt sirap och vatten. Rör om tills du får en jämn smet.

Ta fram en plåt och lägg på ett  bakplåtspapper.
Gör 10-12 bollar av degen. Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer.

Lägg bollarna på papperet och grädda i 12-15 minuter.