Tunnbröd som är glutenfri
Mjuka tunnbröd på glutenfri havre
Fyll dessa tunnbröd med vad du har hemma eller fyll dom och ha i en picknickkorg.
24 stycken
- 5 dl havremjölk
- 2 dl havregryn som är helt glutenfri
- 2 msk ljus sirap
- 50 g jäst
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 4 msk olja – raps- eller solrosolja
- 12 dl glutenfri mjölmix
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Värm havremjölken och havregrynen till 37 grader. Dra av från plattan och rör i sirapen.
- Smula ner jästen i en bunke. Blanda med den varma ”havregrynsgröten”. Blanda i ägg, salt och olja. Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Lägg på plastfolie eller en bakduk och låt degen jäsa i cirka 40 minuter.
- Dela upp degen i 24 bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut till tunna kakor, cirka 3 millimeter tjocka. Nagga med en gaffel. Lägg på bakduk och jäs i ytterligare 10 minuter.
- Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 4–5 minuter. Lägg bröden på ett galler och låt dem svalna under en bakduk.