Okategoriserade

Olika sorts krusbär

Det brukar bli en hel del på en buske

Om du har krusbär i din trädgård. Eller kanske i en kruka så brukar det bli en del utav dom. Gröna eller röda. Det spelar ingen roll. Visst är dom lite jobbiga att plocka då buskarna är lite taggiga, men hur gott är det inte med krusbär. Här kommer lite olika förslag på vad du kan göra med dina krusbär om du inte vill frysa in dom eller baka med dom.

Krusbär innehåller en hel del pektin och att göra marmelad av dom är jättegott. Du kan använda din marmelad antingen på din smörgås eller varför inte till en ostbricka.

Du kan också göra en krusbärscurd. Den kan du också ha på din smörgås, men också i tårtor, pajer eller nån annan kaka som du vill baka.

Vill du göra en riktigt fin efterrätt någon gång kan du koka in krusbären i alkohol. Tex cognac. Ha bären sen till glass eller en klick grädde eller varför inte garnera ett bakverk du gjort med dessa.