Okategoriserade

Glutenfri paj med röda vinbär

Har du plockat av alla vinbär?

Nu kan du börja plocka dem för att göra glutenfri paj. Det är så enkelt för du byter ut mjölet mot mandelmjöl och vips så har du glutenfri paj med röda vinbär.

Det har regnat några dagar nu och jag har försökt att plocka av så mycket vinbär som möjligt mellan skurarna. Det finns både röda, svarta och vita vinbär, men jag är mer förtjust i dom röda. Varför vet jag inte, men tycker dom är sötare och godare i smaken.

Men vad gör man med alla vinbär ?

Det finns ju en hel del att göra och jag brukar göra vinbärsgelé av mycket. Sen har jag gelen i fina burkar och brukar vara uppskattat att jag tar med om jag är bjuden på middag tex.

Sen kan man ju både göra saft och använda bären i bakverk.

Jag brukar frysa in vinbär i påse med skaften på. Då kan man dekorera maten med en klase när du har gäster för att bryta av maten. Det blir både fint och gott.