Okategoriserade

Kunglig hovleverantör inom kaffe

Bryggkaffe online och hovleverantörer

Hovleverantör eller kunglig hovleverantör är en hederstitel som kan tilldelas personer eller företag som levererar varor eller tjänster till ett hov. Tex så finns det vissa kaffe sorter i Sverige som är hovleverantörer. En av dem är tex Lindvalls kaffe och en av dem är Wendelins kaffe.

bryggkaffe online
Du kan köpa Wendelins bryggkaffe både på Amazon och på deras e-handel.

Hur blir man hovleverantör?

Hovleverantörer utnämns fortfarande av vissa medlemmar av kungahusen i Belgien, Danmark, Nederländerna, Storbritannien, Sverige och Thailand. Du måste  ditt företag ha levererat tex kaffe eller te i 5 år till någon av kungafamiljen. Det är bara själva statschefen dvs kung Carl Gustaf som kan ge dig denna hederstitel. Wendelins kaffe har även te online som man kan beställa via e-handel.

Kvalité och smak av god kaffe

Wendelins kaffe har samma smak och kvalité som den som kungen dricker i dag. Wendelins kaffe är stolta över att deras kaffe anses vara bland de godaste av själva Kung Carl Gustaf och hans familj.

Kungen dricker både kaffe och te till vardags. Wendelins kaffe har även ekologisk te, ekologisk godis och ekologiska kryddor. Man hoppas kunna leverera godis, te och kryddor också till kungen i framtiden.

Wendelins kaffe finns numera även på Amazon så att du kan köpa bryggkaffe online på Amazon om du önskar det.

Hur många hovleverantörer finns det i dag?

Kung Carl XVI Gustaf har idag 130 hovleverantörer och begreppet Kunglig Hovleverantör har kommit att bli ett kännetecken för svensk kvalitet.

Kaffe är sveriges nationaldryck tätt efter Finlnad

Den första person som dessutom fick kaffet till Sverige 1685 var friherren Claes Rålamb (landshövding i Uppsala 1660-1664). Claes var den som Karl X Gustav skickade till Istanbul år 1650 för att få den Osmanska sultanen att ingå förbund med Sverige som inte blev lyckad. Det kan inte var så kul att det inte gick som man ville med något sådant. Det positiva är att han fick med sig kaffe till Sverige. Vore det inte för Claes skulle så hade vi inte haft kaffe så tidigt i Sverige.  Som 15 åring gick han på Uppsala Universitet. Nu är det omöjligt för en 15 åring att gå på Uppsala universitet.

Var kunde man köpa bryggkaffe online

Innan sålde man kaffe enbart på apotek, då kaffe kunde lindra och bota sjukdomar. Nu hittar man dessutom kaffe i varje hörn speciellt i Uppsala och Athen.

Vad innehåller Wendelins bryggkaffe online

Royal Blend består  dessutom av 100 % arabicabönor rostade till mörkrost med toner av citrus och cacao. Fruktighet från Kenya, Burundi och Etiopien balanserad med syrlighet från Colombia. Storbönig kaffe från Brasilien bidrar dessutom med en angenäm sötma. Detta skapar tillsammans en komplett bild för vårt kungliga bryggkaffe online på Amazon.

Kaffet är mörkrostat med en mycket rund smak.

Hur blir kaffet “koffeinfritt”?

All koffeinfritt kaffe innehåller dessutom en gnutta koffein. För att få kallas koffeinfritt kaffe inom EU ska 99,9 procent av allt koffein ha försvunnit. I USA med 97 procent. Det finns några olika metoder dessutom för att dra ur koffeinet ur bönorna. Vanligast är att man dessutom tvättar före rostningen, med diklormetan eller etylacetat. På senare år har man dessutom också börjat använda superkritisk koldioxid under högt tryck. Till koffeinfritt kaffe väljer man dessutom ofta den mer smakrika bönan Robusta. Detta för att väga upp att en del smak försvinner under framställningen. Robusta innehåller mer fett än den vanligare bönan Arabica.